Geholpen met de troonrede

Op 21 september 2010 werden de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar bekend gemaakt. De koningin heeft de Troonrede voorgelezen in de Ridderzaal op het Binnenhof. Niet iedereen was in de gelegenheid om deze via de TV of Radio te volgen. Bovendien zijn er in ons land ongeveer 1,3 miljoen doven en slechthorenden. Daarom heb ik samen met Alexis van Dam de troonrede via internet live gemindmapped. Terwijl de Koningin de troonrede uitsprak verschenen de steekwoorden in relatie tot elkaar als een plaatje op internet. Dit wordt ook wel ‘livemindmapping‘ genoemd. Klik op het plaatje voor het verslag.

Een mindmap is een grafisch schema (of informatieboom), dat vertrekt van een centraal onderwerp en daaraan bijzaken en verwante concepten linkt. Het helpt mensen om overzicht te houden en hoofd- bijzaken uit elkaar te houden. Een mindmap stimuleert het geheugen, het associatief- en probleemoplossend vermogen.
Dit is voor het eerst in de wereld als experiment op 4 juni j.l. gedaan tijdens het TEDxRotterdam evenement in het Luxor theater in Rotterdam. Op 21 september werd de livemindmap van de troonrede verzorgd vanuit het speciaal daarvoor ingerichte Hypershifters Lab(r) in het Museum voor Communicatie.

Na de eerste sessie is de mindmap geredigeerd en opgemaakt en hier neergezet.

Posted on 25/09/2010 in blog

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top