Mobility Event Diverse interactie formules gebruikt

Op 24 mei 2012 was het Athlon Flex Centre het toneel voor Mobility Event van Athlon Mobility Consultancy. Dit was een relatie-evenement om klanten van Athlon en Athlon zelf met elkaar in dialoog te laten gaan over de toekomst van mobility. Samen met Eastside Productions bedachten wij onderstaande aanpak en gebruikte daarin o.a. De Dynamische Dialoog, Workshop Mapping en OpenGroup Mapping.

Doel

Het doel van de dag was om op een nieuwe innovatieve manier met elkaar na te denken en in dialoog te gaan over de uitdagingen en kansen op het gebied van mobility nu en in de toekomst met in totaal 300 deelnemers.

Aanpak

Bij binnenkomst werden de bezoekers al direct uitgedaagd door levensgrote posters met mindmaps die ´vroegen´ om aangevuld te worden. Deze geschreven input werd later op de middag gebruikt in de parallel sessies. Jerre Lubberts verzorgde daarvoor een spreekbeurt over elementen als mobility, het nieuwe werken, wonen en werken in de toekomst door in zijn presentatie de belangrijkste conclusies van het CPB rapport nl2040 te bespreken. Hierna werd de zaal opgedeeld in werkgroepjes van 6 mensen die met elkaar de (dynamische) dialoog aangingen over de aangereikte elementen om hun visies, argumenten en plannen met elkaar te bespreken aan de hand van twee vragen van Jerre. Jort Kelder ´ondervroeg´op zijn welbekende kritische wijze eerst Jerre na zijn spreekbeurt en later samen met Jerre de groepjes over wat ze bedacht hadden. Hierna begonnen de parallelsessies.

Op basis van vooronderzoek en klantinput waren een 5 tal onderwerpen gekozen die in de parallelsessies met behulp van livemindmapping werden uitgediept. De deelnemers konden zelf een sessie kiezen. De moderator en livemindmapper van Connection of Minds faciliteerde elk van de groepen om verder te verdiepen en van elkaars inzichten te leren.
Hierna kwam iedereen terug in de plenaire zaal en ´ondervroeg´Jort Alexis van Dam over de samenvattende mindmap om daarna samen met Jerre in gesprek te gaan met Alexander Prinssen en Hans Blink over wat zij dachten over wat die dag was ´opgehaald´. De dag eindigde met een daverend applaus van de tevreden deelnemers.

Formules

Tijdens deze dag werden de volgende formules gebruikt: Presentation Mapping, Dynamisch Dialoog, Workshop Mapping en Open Group Mappping.

Resultaat

Alle resultaten zijn na de dag in een interactieve mindmap website aan de deelnemers gerapporteerd om daarmee in de eigen organisaties verder met te kunnen gaan. Dit proces is verder gefaciliteerd door het uitbrengen van een `White Paper´ door Athlon Mobility Consultancy. Bekijk de mindmap website.

Posted on 04/03/2014 in blog, het nieuwe werken, hypershifter, presentatie, visualiseren, zakelijk

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top