Mijn golf

Mijn golfMijn lichtend voorbeeld Fons Elders zei ooit tegen mij; als je goed nadenkt dan heb je geen last van ideeën.

Daar moest ik toen wel eerst even goed over nadenken. Nu heb ik weinig last meer van mijn ideeën. Ik werk ze uit en doe er wat mee. Dit heeft geleid tot oude wensen die in vervulling zijn gegaan, nieuwe wegen en manieren van werken (meer rust en balans), nieuwe bedrijven en activiteiten, nieuwe diepgaandere relaties, meer zelfreflectie en inzicht in de verschillen van inzicht.

Zo heb ik tijdens het diepste punt van de Internetbubble (vlak na het spatten) 2 nieuwe bedrijven opgezet waarvan er een iets te succesvol was en ik betaald werd om er mee te stoppen (later meer) en een ander sinds 2003 innovatieve projecten uitvoert in de markt van Telecom, IT, Media en Entertainment. Mijn drive is al heel lang creëren en mensen helpen meer uit mensen te halen. Creëren heb ik vooral bij BSO, het bedrijf van Eckhart Wintzen, kunnen leren en toepassen door het opzetten van nieuwe diensten en bedrijven. Meer uit mensen halen is ooit begonnen met het geven van sporttrainingen, presentaties, lezingen en via het lesgeven aan MBA studenten ben ik nu ook ondernemers en andere mensen aan het coachen in werk en (persoonlijke en) zakelijke groei. Jan Willen van den Brandhof inspireerde mij om mijn beide hersenhelften nog beter te laten samenwerken om mijn creativiteit en probleemoplossendvermogen te vergroten. Steven Covey en David Allen om lastige doelen te stellen en er naar toe te werken door doelen te visualiseren, op te breken in delen en in de tijd uit te zetten (en in mijn dag in weekplanningen om te zetten). Collega ondernemers als Leen Zevenbergen stimuleerde me heel sterk in de ‘just do it’ aanpak en de laatste tijd zijn auteurs als Peter Senge degenen die mij leren zaken in een groter geheel te zien en dat weer in een groter geheel en zo voorts en hiervan o.a. te leren dat echte verandering van binnenuit moet komen.

Een voorbeeld hoe dit samenkwam was toen ik nogal moe werd van mezelf omdat ik al heel lang goed wilde leren kitesurfen en dit maar bleef uitstellen. Ik begon mezelf te visualiseren hoe het zou zijn om op zee in Scheveningen op een kitesurfboard om achter een vlieger aan de golven af te rijden. Het leek me heel gaaf om al in mijn wetsuit in 10 minuten naar Scheveningen te fietsen en 15 minuten later het water op te gaan. Heerlijk om je vrij te kunnen bewegen aangedreven door de wind met de zon op je gezicht, de zoute zeelucht in je neus en daarna (weer veilig) met je voeten in het zand. In ieder geval leuker dan de eentonige sportschool. Alleen het kwam er maar niet van. Alle clichés om het niet te doen en uit te stellen waren ook hier weer van toepassing. Te druk. Te moeilijk. Gevaarlijk. Conditie nog niet voldoende op peil. Alleen voor jonge durfals en meer van dat soort dingen. Toch gedaan, door wat ik van mijn inspiratoren heb geleerd toe te passen. Niet lang geleden voor het eerst met (soms meer dan) windkracht 8 gevaren, met hoge sprongen (voor mijn doen 😉 ) en eindelijk mijn golf van ‘ik denk echt wel’ 4 meter tot het strand afgereden en op de terugweg zelfs per ongeluk (ben ik goed in…) een backflipje. Het stelde natuurlijk niet veel voor in de ogen van de cracks maar het was super! Een nieuwe passie is geboren waar ik veel energie uithaal. Veranderen kan makkelijk en lonend zijn. Willen, kunnen, doen en blijven leren. Daar heb ik ook mijn werk van gemaakt. Ik hoop hierover snel met je van gedachten te wisselen.

Posted on 12/07/2009 in blog, privé, zakelijk

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top