Hoe het internet jou ziet

personas1

Personas is een onderdeel van de Metropath(ologies) tentoonstelling in het MIT Museum en is mede geïnitieerd door the Sociable Media Group van het the MIT Media Lab. Deze webapplicatie maakt gebruik van een geavanceerde methode om met behulp van taal en algoritmes een gedetailleerd, visueel data portret van de online identiteit van een persoon te maken.

Personas maakt visueel hoe het internet tegen jouw online identiteit aankijkt.

Hoe werkt het? Login op de website en voer je naam in. Een unieke naam helpt daarbij anders kan de dienst niet vaststellen wat wel en niet op jouw identiteit van toepassing is. Zie hier Personas aan het werk om een profiel van mijzelf te maken:

personas2

Om een visueel portret te maken, gebruikt Personas beschikbare informatie op internet over je eigen persoon. De dienst gebruikt deze informatie en deelt deze in bepaalde categorieën in. Deze categorieën zijn relatief op basis van de hoeveelheid aan informatie en hebben elk een eigen kleur. Gedurende het bouwen van het portret heeft het veel weg van het vaststellen van een DNA-profiel.

personas3

Online, management, education zijn bij mij drie hoogst scorende, en bij jullie? Probeer de dienst eens uit, meer informatie bekijk de website van de makers.

Posted on 20/08/2009 in blog, visualiseren

Share the Story

About the Author

Responses (2)

 1. Gerard
  16/09/2009 at 21:43 ·

  Begrijp ik goed dat hoe meer verschillende kleuren hoe breder je profiel op internet?
  Vr.gr.,
  Gerard Sprong

 2. Christiaan
  16/09/2009 at 21:47 ·

  Als je bezig bent met personal branding moet je dat altijd doen vanuit een bepaalde ambitie of doelstelling. Je kunt je als expert willen afficheren op een bepaald gebied of juist breed mee willen doen met maatschappelijke discussies. Op deze site kan je een check doen in hoeverre je ambitie waarmaakt.
  Christiaan Zwanenburg.

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top