Kunnen we (elkaar) blijven helpen?

Graag wil ik je bedanken voor (o.a. het ‘volgen’ van onze blogposts, onderzoeken, klandizie etc. van) het afgelopen jaar en een verhaal met je delen. We hebben een goed jaar gehad dankzij een ‘vaste loyale kern’ van klanten om twee belangrijke redenen:

  • juist de diensten die we samen met klanten hebben ontwikkeld doen het boven verwachting goed (kennis inventarisaties, ‘besturings-dashboards’, de nieuwe HNW trainingen, de livemindmapping formules zowel voor events als het versnellen van veranderprocessen en de HNW addins voor Mindjet MindManager);
  • we hebben sinds het klappen van de internet bubble en nu ook in de laatste crises gemerkt dat het blijven helpen van klanten, ook als er geen budget is, wordt gewaardeerd is en weer ‘terugkomt’ (wat je zaait is wat je oogst).

 

De meest succesvolle verkoopadviseur aller tijden

Joe Girard was de meest succesvolle autoverkoper in de VS ooit. Een goede autoverkoper verkoopt ca. 200 auto’s per jaar ,een topverkoper ca. 400 en Joe Girard verkocht gemiddeld 6 auto’s per dag. Aan eindklanten! Hij was 12 achtereenvolgende jaren de beste verkoper in het Guinness Book of Records. Hij deed dit via ‘personal selling’ en zijn rolodex. Het verhaal gaat dat Joe niet verkocht maar intrinsiek gemotiveerd was om de beste auto te adviseren. Joe zei dus ook ‘Nee’ tegen klanten en wachtte rustig een paar jaar tot zijn merk voor die specifieke klant wel een goed aanbod had. Joe had een ‘authentieke’ interesse in mensen en een niet aflatende motivatie om ze te helpen. Hij wist dan ook precies wat klanten in de loop der jaren hem hadden verteld. Dat merkte ze o.a. aan de persoonlijke boodschappen die op de kaartjes had geschreven en die hij stuurde met de feestdagen, geboorten, verjaardagen etc. Joe werd niet gezien als verkoper maar als adviseur en vaak zelfs als vriend of partner.

 

Wat delen wij met Joe

De intrinsieke motivatie om mensen te blijven helpen (ook als er even geen budget is) delen wij met Joe. Wij geloven niet in de ‘Quick Win’. Wij geloven wel dat de denk- en doekracht van mensen en teams vergroot moet worden (zie ook ons ‘visie filmpje‘ wat nu op DIscovery Channel te zien is) en dat dit (aanleren van nieuwe gewoonten) tijd kost. We zien elke week weer dat er enorm veel energie en geld verspild wordt aan mislukte veranderingsprocessen, saaie vergaderingen, slecht project- en kennismanagement, inefficiënte teams en ‘het doen zonder te goed na te denken.

2013

We willen graag blijven helpen in 2013! Om dit te kunnen blijven doen willen we graag ideeën ontvangen over waar we in zouden moeten (blijven) investeren. Wil je die moeite nemen? Ik zou dat zeer op prijs stellen.
Ik wens je een heel goed, gezond, gelukkig en succesvol 2013!

– Jerre

PS:  Wil je me volgen op Twitter en me een uitnodiging sturen via LinkedIn om te linken? Dan houd ik je op de hoogte.

Posted on 15/01/2013 in blog, featured

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top