Met deze tips kom je in de flow!

Succesvol zijn begint met intrinsieke motivatie. Als je iets echt graag wilt, gaat het vaak gemakkelijker. Zo raak je in de flow. Het helpt bovendien als je weet wat je drijfveren zijn en wat je zelf onder succesvol verstaat. Zijn je groeidoelen bijvoorbeeld alleen financieel of ook maatschappelijk, relationeel, persoonlijk? Met je Persoonlijk dashboard behoud je het overzicht. 

Een goede start is je interne drijfveren en sterke punten te ontdekken. In Ontdek je sterke punten van Marcus Buckingham en Donald Clifton staat een code voor een online test. Hiermee kun je je vijf talentgebieden ontdekken. Houd deze in je achterhoofd als je vervolgens je rollen (partner, ouder, sporter, student, projectleider, adviseur, et cetera) gaat kiezen en koppelen aan de doelen die je per rol wilt realiseren. Zo weet je per week wat je móet en wat je wílt doen. Je raamwerk voor succes staat in de steigers en kun je vormgeven in je Persoonlijk dashboard (bijvoorbeeld met een mindmap).

Raamwerk voor (nieuw) gedrag

Als je dagelijks aan de slag gaat, ontdek je vanzelf waarmee je moeite hebt. Bijvoorbeeld overzicht houden, tijd slim benutten, een projectplan maken, prioriteiten stellen of slim samenwerken. Op Lifehacking dragen diverse auteurs hiervoor slimme oplossingen aan. Met je gemaakte raamwerk kies je welke lifehacking-tips je op de korte en langere termijn wilt toepassen. Daarna is het een kwestie van oefenen om tot nieuwe gewoonten te komen. Die je helpen met minder moeite meer succes te hebben. Volgens een onderzoek besproken in een blogpost van Frank, moet je dat elke dag gedurende 66 dagen volhouden.

En ja, om dit vol te houden, heb je focus én discipline nodig. In Tijd voor de Pomodoro ‘tijd benuttings techniek’ geef ik tips hoe je gefocused kunt blijven. Hieronder lees je hoe je het gemakkelijk volhoudt.

Lees het artikel verder op Lifehacking.nl

(Fotocredits: Subbotina Anna via Shutterstock)

Posted on 13/05/2014 in blog, featured, het nieuwe werken

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top