wat kun je zelf nog doen? waarom en hoe een lerende organisatie en: wat hebben we laten zien tijdens de najaarsbijeenkomst?

Zo richting het einde van het jaar is een mooi natuurlijk moment om de balans op te maken: wat moet je nu nog doen en wat kan volgend jaar? In dit bericht daarom: een samenvatting van de Najaarsbijeenkomst, zaken die je dit jaar nog zelf in gang kunt zetten én een hulpvraag over een nieuw filmpje over de relaties tussen allerlei kreten die te maken hebben met een Lerende Organisatie.

Najaarsbijeenkomst: Een community die leert van elkaar te leren

Bovenstaande titel verwoord mooi hoe één van de deelnemers de Najaarsbijeenkomst samenvat, hieronder een uitgebreidere samenvatting met de mogelijkheid om door te klikken naar de individuele onderwerpen in de complete rapportage.

 

Door de groep deelnemers klein te houden was deze voor ons precies goed om de balans te houden tussen presentaties en interactie. Na de opening trapte Jerre Lubberts af met de laatste inzichten in onze Routekaart Slimmer Werken die we samen met een groot aantal klanten hebben gemaakt en het belang van een dergelijke aanpak om toe te werken naar een Lerende Organisatie. Na de pauze heb ik kort wat verteld over waarom wij denken dat je ook Elke Week Slimmer zou moeten werken, en hoe je dat aanpakt aan de hand van de nieuwe poster en de lunchwebinar die binnenkort volgt. Jerre ging hierop verder door te kijken waar je kunt starten met Slimmer Werken en hoe je hiermee aan de gang blijft door gebruikmaking van respectievelijk de Analyse Persoonlijke Uitdagingen en onze nieuwe app voor je smartphone. We sloten de middag af met een stip op de horizon: De Slimmer Werken Coach en Slimmer Werken Adviseur die als een BHV’er binnen de organisatie eerste hulp kan bieden bij ‘Suf Werk Ongelukken’.

 

Een samenvatting van 2 minuten vind je op het YouTube-kanaal van World of Minds en de complete rapportage in de vorm van deze mindmapwebsite. Benieuwd naar de ervaringen van  de deelnemers? Bekijk dan deze pagina van de mindmapwebsite voor de samenvattingen in 1 zin. Verderop in dit bericht een aantal een aantal zaken die je zelf in gang kunt zetten.

 


Hulpvraag: Wat zijn volgens jou de relaties tussen alle verschillende kreten?

‘Kennis Management’ , ‘Lean’, ‘Innovatie’. Zomaar een paar kreten die we regelmatig in verschillende contexten terug horen komen. Wat is de relatie tussen deze (en andere) elementen, hoe verhouden deze zich tot onze Routekaart Slimmer Werken en hoe kom je hiermee uiteindelijk tot een Lerende Organisatie (en wat is dat eigenlijk)?

De Lerende Organisatie YouTube

Om een eerste stap richting onze visie hierop te geven hebben we deze kreten ook besproken tijdens de Najaarsbijeenkomst en Jerre’s presentatie over de Lerende Organisatie op YouTube geplaatst. Martijn van Audiovisualdesigner heeft ons geholpen met de opname.

 

 

Zou je me kunnen helpen door even via mail te laten weten wat je goed vind aan het filmpje, wat er beter kan en wat je interessant vind?

 

Wat kun je zelf nog in gang zetten dit jaar?

Tijdens de Najaarsbijeenkomst zijn er ook een aantal zaken besproken waar je zelf actie op kunt nemen, daarom hieronder nog even een samenvatting van wat je dit jaar nog kunt doen.

 

Heb je de komende maand nog hulp nodig om iets in gang te zetten?
Stuur me even een mail en ik help je verder.

Posted on 11/12/2015 in blog

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top