TEDx en Livemindmappen

Ook in 2010: liveMindMapping tijdens #TEDxAms

Vorig jaar had ik Jim Stolze gebeld of het niet aardig was om de talks live op het internet te zetten terwijl ze werden gepresenteerd. Een ‘idea worth doing’ volgens Jim dus vorig jaar was ik er al bij samen met andere livemindmappers van World of Minds, Hypershifters en aHa!Coaching. Alle TED Talks konden niet alleen via een live video stream worden gevolgd maar tijdens de talk konden de bezoekers van een speciale website de hoofd en bijzaken direct in onderling verband zien rond het centrale thema van de spreker.

Vooral voor de dove TEDx fans en ook na het livemindmappen van de troonrede bleek dat dit zeer gewaardeerd werd. Bij TEDxRotterdam dit jaar gingen we zelfs nog een stapje verder: naast een online live stream is na afloop een mindmapwebsite beschikbaar gesteld waarin op een visuele wijze in een extra laag (linker plaatje) de verbanden tussen de talks zichtbaar werden gemaakt. Zie: www.somethinkcompletelydifferent.com. Hier staan de live mindmaps van de talks van TEDxAmsterdam van vorig jaar:  Bekijk de mindmaps.

Dit jaar: LiveMindMapping stream & simulcast in het Hypershifterslab

Dit jaar wilden we het nog leuker maken voor de TEDx fans. We organiseerden een bijeenkomst op de 30e in het Hypershifterslab speciaal voor onze relaties die ook achter de TED gedachte staan. We waren daardoor een van de officiële simulcastlocaties van TEDxAmsterdam. Het Hypershifterslab is een ideale en inspirerende vergaderruimte om te vergaderen, brainstormen, een training of workshop te volgen en is ingericht voor Het Nieuwe Werken. Dit thema hadden we dan ook verbonden met de TEDx gedachte en de deelnemers konden mee livemindmappen, het HNW kwartetspel spelen onder begeleiding van Swier Miedema, plaats en tijdonafhankelijk werken en meer. Vanwege de sneeuw waren er wat minder mensen dan verwacht maar er was heel veel enthousiasme.

Gelukkig kon ik als vooruitgeschoven livemindmapper vanuit het persbalkon in de zaal mappen want de live video feed naar ons lab viel een paar keer uit. Samen konden we de livemindmap feed (bijna) ononderbroken in de lucht houden. We gaan door alle mindmaps van de talks heen om te kijken of thema’s kunnen vinden die we in een nieuwe mindmap met elkaar kunnen verbinden.

 

 

Posted on 05/12/2010 in blog

Share the Story

About the Author

Response (1)

  1. Alexis van Dam
    06/12/2010 at 15:51 ·

    Hi Jerre, het was inderdaad een bijzonder om weer met een team TEDxAmsterdam 2010 te kunnen livemindmappen. Aan de reacties via de sociale media valt af te lezen dat mensen dit een bijzonder mooi en handig initiatief vonden.

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top