Ultimate Lifehacking; there comes the monkey out of the sleeve!

We kennen allemaal wel een voorbeeld van een of andere prachtige uitvinding van Philips die in ieder geval niet voor Philips tot een succes heeft geleid (Betamax). Philips heeft veel geleerd van het verleden! Dankzij slimme patenten uit 2007 gaat Philips de markt voor de volgende generatie smart phones domineren. Over 4-5 jaar verwacht het Amerikaanse Queen’s University Human Media Lab dat iedereen zijn leven gaat organiseren vanuit ‘de mouw computer’! There comes the monkey out of the sleeve!!

Flexibel schermIn juni 2007 werd er in de new scientist melding gemaakt van een patent aangevraagd door Philips voor flexible schermen op basis van olie en water. “..Deze nieuwe techniek van LG Philips maakt, in plaats van oled’s, gebruik van kleine plastic cellen voor het weergeven van elke pixel. In de cellen zit een mengsel van olie en water, waarbij elke pixel is verbonden aan een plastic elektrode. De ondoorzichtige olie drijft op het water en bedekt een gekleurd onderliggend oppervlak. Een elektrische lading op de cellen ‘duwt’ de olie weg, waardoor de pixel van kleur verandert. Onduidelijk is welke verversingstijd dergelijke oprolbare displays hebben, waardoor het onzeker is of ze geschikt zijn voor het weergeven van bewegende beelden. De refresh rate van de huidige oled-schermen ligt zo laag, dat het elektronisch papier alleen statische beelden goed kan weergeven. Ook over het stroomverbruik van de ‘olie-water-oplossing’ is nog niets bekend…”


Vier jaar geleden was het dus nog onduidelijk of hier commerciële toepassingen voor mogelijk waren. Gisteren presenteerde Thin Film Coating Systems een protoype van een flexibele smart phone die in je mouw kan worden gedragen. “Dit is de toekomst. Alles gaat de ‘look and feel’ krijgen van dit prototype zegt de ontwikkelaar Roel Vertegaal, directeur van Queen’s University Human Media Lab.”Deze computer ziet eruit, voelt en werkt als een klein velletje interactief papier. Je bediend de telefoon door hem om te buigen, bladzijden draai je om door het hoekje om te buigen en je schrijft erop met een pen”.

Dr Vertegaal zal zijn ‘paper computer’ onthullen op 10 mei om 2 uur op de CHI 2011 (Computer Human Interaction) conferentie inVancouver.  Nu nog de onderhuids ingebrachte ‘Lifehacking computer’!

Posted on 05/05/2011 in blog

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top